Společná studie Švýcarského státního sekretariátu pro hospodářství (SECO) a Spolkového úřadu pro zdraví (BAG) ukazuje , že profesionální kuchařky a kuchaři jsou při vaření na průmyslových indukčních varných deskách vystaveni působení magnetického pole, které zčásti překračuje i poměrně vysoko postavené limity.
Francouzský Nejvyšší správní soud zakázal v říjnovém rozsudku místním úřadům regulovat nebo z preventivních důvodů zamítat umísťování antén základnových stanic mobilních sítí (BTS).
Míru absorbce energie mikrovlnného záření do hlavy při telefování mobilem určuje hodnota tzv. SAR (Specific Absorbtion Rate) a je u každého typu přístroje jiná. Podle některých kritiků má tato uměle vytvořená veličina pro posouzení míry rizika vícero slabých míst. Nová studie potvrdila další problém.
V květnu 2011 se ve slovinské Lublani konala konference "Neionizující záření a zdraví dětí" ("Non-Ionizing Radiation /NIR/ and Children's Health"), uspořádaná společně organizacemi ICNIRP, COST Action BM0704, WHO, BfS, EUROSKIN, EBEA a hostovaná INIS. Materiály z konference uveřejnil v prosincovém čísle časopis "Progress in Biophysics and Molecular Biology".